skip to Main Content
Natuur en bezienswaardigheden
Bezoek de overblijfselen van het Romeinse verleden
reserveren

Ontdek de prachtige natuur van Plasmolen

In Plasmolen en omgeving zijn diverse natuurgebieden te vinden, waaronder de Mookerheide, de Sint-Jansberg, De Zevenbergen en het Duitse Reichswald. Wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen en genieten van alle rust en schoonheid die deze gebieden te bieden hebben.

Tussen al het natuurschoon treft u enkele interessante bezienswaardigheden uit het verleden aan, zoals watermolen De Bovenste, een Romeinse villa en andere overblijfselen uit de Romeinse tijd. Deze bezienswaardigheden bieden een fascinerende inkijk in het rijke historische verleden van de regio.

Hieronder een overzicht van de natuur en beziennswaardigheden in Plasmolen.

Plattegrond Plasmolen, Middelaar en Mookerplas

De Mookerplas

Bungalowverhuur De Riethorst

De Sint Jansberg

De Romeinse Villa

Watermolen De Bovenste

De Mookerheide

De Drie meertjes

Het Groene water

Beekje Sint Jansberg, Plasmolen

De Sint Jansberg - Adembenemend uitzicht over het heuvellandschap

De Sint-Jansberg is een natuur- en cultuurrijk landgoed met een beboste helling, moeras, akkers en een grote kans om reeën te zien. Wandelen kan via kronkelpaden en biedt uitzicht over de omgeving.

Het gebied is ontstaan door een stuwwal in de ijstijd. Het herbergt een watermolen uit 1725, resten van een Romeinse villa en een kunstwerk van buizen ter illustratie van de grootte van de villa. Ook zijn er sporen van een tijdens de Tweede Wereldoorlog verwoest landgoed en bijzondere bomen die de vroegere landheer als cadeau kreeg.

900 meter vanaf ons park

Mookerheide - Een prachtig heidegebied

Mookerheide is een prachtig heidegebied, bekend om zijn schilderachtige uitzichten en diverse flora en fauna. Het gebied is het hele jaar door een geweldige bestemming, maar vooral in de herfst, wanneer de bladeren veranderen in prachtige herfsttinten. De paden zijn goed onderhouden en gemakkelijk toegankelijk, waardoor het een populaire bestemming is voor gezinnen met kinderen.

3,6 km vanaf ons park

Zeilboot de Mookerplas Plasmolen

Mookerplas - Watersport en recreatie

Mookerplas is een prachtige recreatieplas, omgeven door weelderige bossen en velden. Het is een populaire bestemming voor watersportliefhebbers, en biedt tal van activiteiten, waaronder zwemmen, zeilen, surfen en kanoën. Er zijn ook tal van picknickplaatsen en speelplaatsen voor kinderen, waardoor het een geweldige bestemming is voor gezinnen.

400 meter vanaf ons park

Reichswald Duitsland

Duits Reichswald - Een prachtig stukje Duitsland

Het Duitse Reichswald ligt net over de grens bij Plasmolen en biedt een prachtig stukje natuur. Het is een populaire bestemming voor wandelaars en fietsers, en biedt tal van mogelijkheden om wilde dieren en vogels te spotten. Er zijn ook tal van gezellige restaurants en cafés in de buurt, waar u kunt genieten van een lekker hapje en drankje na een dagje in de natuur.

4,6 km vanaf ons park

Back To Top