Beleef Nijmegen.. De oudste stad van Nederland!

Bekijk video.

Beleef Afrika.. Afrika museum, Berg en Dal!

Bekijk video.

Beleef de vrijheid.. Nationaal bevrijdingsmuseum Groesbeek!

Bekijk video.

Prijzen & reserveren

In een paar stappen ziet u onze prijzen, beschikbaarheid en kunt u zelf online boeken.
Lees verder »

Bezienswaardigheden 

Bezoek de prachtige oudste stad van Nederland, gelegen hoog boven de rivier en omgeven door bossen en heuvels. Of bezoek een van de drie musea van Via Romana; waarin alles is terug te vinden over de Romeinse manier van leven 2.000 jaar geleden. De collectie van de musea sluiten bijzonder goed op elkaar aan. Want de authentieke vondsten uit de badkamers van de Romeinen, zoals parfumflesjes en huidschrapers vindt u in het Museum het Valkhof, maar wilt u ronddwalen op de plek waar de echte oude Romeinse stad stond en stoom afblazen in een echt verwarmd badhuis, dan kan dat in de gereconstrueerde gebouwen in het Archeologische Park Xanten. Wilt u meemaken hoe de Romeinen leefden, naar de markt of de wc gingen, dat kan in het Museumpark Orientalis waar u Romeinse figuranten in de Via Orientalis - een nagebouwde Romeinse straat - ontmoet.

In het nabij gelegen Groesbeek vindt u het Nationaal bevrijdingsmuseum. In het museum maak je de aanloop naar de oorlog mee, ervaar je de bezettingstijd, vier je de bevrijding en zie je de wederopbouw van Nederland en Europa.

Of ontdek de plaatselijke legende van Kiste Trui. Kiste Trui is een legendarische figuur, die geleefd heeft in de 16e eeuw in buurtschap de Riethorst in Plasmolen. Zij heeft haar leven besteed aan het zoeken naar de krijgskist van de Nassau's die verloren zou zijn gegaan tijdens de slag op de Mookerhei.

Bij Imkerij Immenhof kunt u een kijkje nemen in de achtertuin van de imker. Voor een lekker wijntje kunt in Groesbeek een bezoek brengen aan Wijnhoeve De Colonjes. Bent u meer een bierliefhebber? Dan kunt u wellicht een bezoekje brengen aan de speciaal bierbrouwerij Graaf van Heumen. In de unieke bierbrouwerij staan brouwketels van glas en roodkoper.

Enkele restaurateurs, gevestigd in de gemeente Mook en Middelaar, hebben zich onlangs verenigd in 't Gilde van Kiste Trui. Restaurateurs die u graag willen wijzen op de kwaliteit van hun keuken en die u graag als zeer geziene gast in hun restaurants willen ontvangen.

Niet alleen de Plasmolense keukens maken het de moeite waard om ons te bezoeken, maar met gepaste trots laten wij u kennis maken met de streek waar wij gevestigd zijn. Wij heten u van harte welkom en hopen dat u zich hier thuis zult voelen.