Plasmolen is.. Wandelen in de prachtige bossen!

Bekijk video.

Plasmolen is.. Rondje wandelen om de Mookerplas!

Bekijk video.

Plasmolen is.. Genieten van de prachtige Mookerheide!

Bekijk video.

Plasmolen is.. Culinair genieten!

Bekijk video.

Prijzen & reserveren

In een paar stappen ziet u onze prijzen, beschikbaarheid en kunt u zelf online boeken.
Lees verder »

Bruisend Plasmolen 

Plasmolen is een toeristische trekpleister in de gemeente Mook en Middelaar, de noordelijkste gemeente van Limburg. Het is gelegen tussen de Maas (Cuijk, Noord-Brabant) in het westen, Nijmegen in het noorden, de gemeente Groesbeek in het oosten en gemeente Gennep in het zuiden (richting Venlo). De grens met Duitsland is maar een paar kilometer verderop. Een uitstapje over de grens is ook zeer aan te raden!

Plasmolen onderscheidt zich door het zeer gevarieerde natuuraanbod. Geniet van de ongekende mogelijkheden van de prachtige omgeving. Lieflijk gelegen tussen Maas en heuvelland biedt Plasmolen misschien wel de meest gevarieerde recreatiemogelijkheden van Nederland. Want waar zijn op loopafstand water, heide, bossen, heuvels en platteland te vinden?

 

De Sint-Jansberg

Op ± 400 meter van De Riethorst ligt de Sint-Jansberg. Dit is een uniek wandelgebied, gelegen op de stuwwal die is ontstaan in de voorlaatste ijstijd. Een heuvelachtige streek die bestaat uit loof- en naaldbos. Het prachtige gebied verbindt de Mookerheide met het Duitse Reichswald. Vanaf enkele hoogtepunten heeft u een prachtig uitzicht op de door houtwallen omgeven akkers en weilanden. In het natuurgebied bevindt zich watermolen De Bovenste Plasmolen, gebouwd in 1725. Het Pieterpad loopt door dit gebied, net als andere wandelroutes.

De Mookerheide

Eveneens op loopafstand van De Riethorst bevindt zich de Mookerheide. De Mookerheide is een fraai terrein vol hoogteverschillen met gevarieerde heidesoorten, begraasd door Schotse Hooglanders en Drentse heideschapen. Het gebied is ook bekend om de ‘Slag op de Mookerheide’ op 14 april 1574.

Vanwege de vele hoogteverschillen in het gebied heeft u op enkele punten een prachtig uitzicht over de Mookerplas, de Maasvallei en het Noord-Brabantse platteland. Verdere bezienswaardigheden zijn aarden verdedigings- en vestigingswerken uit de tweede helft van de 17e eeuw, de Mooker- en Heumense Schans.

De Mookerplas

Recreatieplas De Mookerplas is ontstaan door zand- en grindwinning in de jaren ’70. De Mookerplas biedt ongekend veel mogelijkheden: er bevinden zich twee stranden waar u in de zomerdag heerlijk kunt genieten, er zijn twee jachthavens (Jachthaven Eldorado en Jachthaven De Driessen) en er is een speelweide. Het gebied rondom de plas leent zich perfect voor een mooie wandeling. Onderweg kunt u een tussenstop maken voor een kop koffie bij een van de horecagelegenheden.